mandag 14. august 2006

Action i London

Da ble det endelig ferie for meg også. Får to uker før skolen begynner igjen, og tenkte at vi skulle være noen dager i London, og resten hjemme. Reiste til London på onsdags morgen, og klokka åtte torsdag morgen kom det SMS fra fattern, som lurte på om jeg var våken. Ante ugler i mosen, og sendte melding tilbake om at jeg var det. Da ringte han, og jeg visste med en gang at noe var galt. Hadde egentlig ikke lyst til å svare, var redd for at det hadde skjedd noe fælt der oppe, og at jeg måtte skynde meg hjem. Når jeg svarte, fortalte han at det var arrestert 18 personer i London, med terrorplaner mot fly mellom Storbritannia og USA. Trusselnivået var hevet til høyeste grad. Fikk slått på TV-en, og fulgte med på nyhetene der. Det hele virket veldig dramatisk, og jeg så for meg bombingen i London i fjor. Fant ut at det var best å prøve å unngå store folkemengder, og undergrunnen i rushtida. Vi hadde planlagt å dra til London Zoo den dagen, og regnet med at vi uansett var trygge der.

Som sagt så gjort, og utover dagen fikk vi vite mer om den planlagte terroraksjonen. Skvatt litt hver gang jeg så et fly, men ellers merket vi ikke så mye til at sikkerhetsnivået var høynet. Vi så mer politi i gatene, og de gjorde folk oppmerksomme på sikkerhetstiltakene som gjaldt på flyplassene, på undergrunnen. Var jo endel om det i media også, men ellers merket vi ikke så mye før vi reiste tilbake på lørdag. Flyet vårt skulle gå kl 0955, så vi startet fra hotellet ca kl 0530. Kom fram til flyplassen ca kl 0700, og fant lister over hva vi fikk ha med på flyet. Det eneste vi hadde med oss, som ikke var sjekket inn, var nøkler, billetter, pass og pengebøker. Resten måtte sendes avgårde. Alle fikk utlevert gjennomsiktige plastposer, slik at man lett kunne se hva som var oppi.

I sikkerhetskontrollen måtte vi av med sko, og tømme alt av lommer. Alt skulle røntgensjekkes. I tillegg ble vi kroppsvisitert. Vi er jo snille folk, så vi slapp fint gjennom. Når vi kom til venteområdet, der butikkene er, fant vi ut at vi fikk lov til å handle i butikkene som vanlig, og ta med oss det vi ville. Det var kun de som skulle reise til USA som måtte spise opp all mat, og drikke opp all drikke som de eventuelt kjøpte.
Hadde regnet med at det ville bli flere timers forsinkelser på flyplassen, hadde jo lest overalt at det var store forsinkelser pga nye sikkerhetstiltak, men vårt fly var bare ca 20 minutter forsinket på avgangen. Det skyldtes visstnok en kranglete traktor, som skulle rygge flyet ut fra gate. Vi landet i Trondheim på rute, og var ganske fornøyde med det.

Selv om vi ikke merket så mye til kaoset når vi var der borte, var det godt å komme hjem. Må innrømme at jeg har drømt om terror i London de siste nettene, men natt til søndag skyldtes det nok mest at noen tullinger skjøt opp raketter. Skvatt endel av smellene, ja... Man forbereder seg jo på at noe kan skje, at terroristene setter igang en plan b, eller noe, når plan a blir avslørt, så det er klart at vi tenkte at det kunne skje noe. Var litt smånervøs et par ganger når vi kjørte undergrunn, men det gikk jo bra. Er litt mer skvetten nå, merker jeg, men det går nok over snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...